2017-03-09 09:01:17• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Három román legény van még talpon – az Európa Ligában

Az orosz Rosztov vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa Liga egyik favoritjának tartott Manchester United csütörtökön, amikor a sorozat nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit rendezik. A sorozatban sajnos már egyetlen magyar játékos sem érdekelt, ott van viszont a román válogatott három középpályása, az Anderlechtet erősítő Alexandru Chipciu és Niculae Stanciu, valamint a Rosztovban játszó Andrei Prepelita.

Prepelita ebben a szezonban négy alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében és mindkétszer az EL előző fordulójában - rendszerint csereként. Vélhetően hasonló szerepkörben reménykedhet a Manchester United ellen is. Az angol csapat trénere, José Mourinho azt mondta, csak akkor kezdenek el "igazán komolyan" gondolni az EL-re, ha sikerül elbúcsúztatniuk az orosz gárdát is, s ezzel bejutnak a negyeddöntőbe.
Az MU jelenleg hatodik a Premier League-ben, három pontra van a már Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől. Az Angol Ligakupát megnyerte, ezzel biztosította, hogy a következő idényben is indulhasson az EL-ben. Mourinho azt mondta, az elsődleges cél az, hogy minél előrébb végezzenek a tabellán, bár az EL-győzelem automatikus helyet jelentene a BL-ben.

Ami a másik két román játékost illeti, Stanciu csapata mind a nyolc meccsén lehetőséget kapott, ezeken 3 gólt szerzett, míg Chipciu sérülése miatt „csak" hat alkalommal lépett pályára és egyszer zörgette meg az ellenfél hálóját. Az Anderlecht tűnik a párharc esélyesének, ám vigyáznia kell, az APOEL Nicosia az előző körben nagy halat, a spanyol Athletic Bilbaót fogott ki, a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva.

A legjobb 16 között egy belga és egy német párharcra is sor kerül, a Gent a Genkkel, a Schalke 04 pedig a Borussia Mönchengladbachhal játszik. A hétvégi bajnokin Mönchengladbachban találkozott utóbbi két csapat, ahol a Borussia 4-2-re nyert. Ami a belga párharcot illeti, a két gárda a bajnokságban mindkét alkalommal megnyerte hazai meccsét: a Gent 1-0-ra, Genk 2-0-ra. Hatalmas trauma érte azonban mindkét együttest a hétvégén: jókora meglepetésre egyikük sem jutott be a pontvadászat felsőházi rájátszásába.

Az est egyik legnagyobb rangadóját Lyonban rendezik, ahol a francia bajnokság negyedik és az olasz pontvadászat második helyezettje, az Lyon és az AS Roma csap össze.

A csütörtöki program:
Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
FC Köbenhavn (dán)-Ajax Amsterdam (holland) 20.00
Rosztov (orosz)-Manchester United (angol) 20.00
APOEL (ciprusi)-RSC Anderlecht (belga) 20.00
Gent (belga)-Genk (belga) 22.05
Olimpiakosz (görög)-Besiktas (török) 22.05
Olympique Lyon (francia)-AS Roma (olasz) 22.05
Schalke 04 (német)-Borussia Mönchengladbach (német) 22.05
Celta Vigo (spanyol)-Krasznodar (orosz) 22.05
A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: